Kook-, bak- en eetprogramma's op een rijtje

Even lekker culinair doen

 

Inspiratie nodig voor de lekkerste recepten of gewoon wegdromen bij heerlijke gerechten uit de meest exotische landen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

Bake My Day

Vanuit de oude chocoladefabriek in Zaandam gaan wekelijks 6 gepassioneerde thuisbakkers met elkaar de strijd aan. Hun doel is om met de meest verrukkelijke creaties de vakkundige jury bestaande uit Vicky Littlejohn en Hidde de Brabander te overtuigen.

 

De Aardappeleters

Joris Vermeer gaat op zoek naar de achtergrond van ons dagelijks eten. Hij reist hierbij stad en land af om meer te weten te komen over de oorsprong en de bijbehorende cultuur.

 

Gort over de Grens

De bekendste wijnboer van Nederland, Ilja Gort, verlaat zijn geliefde Frankrijk. Hij wil erachter komen waarom de Italianen zoveel talent hebben om te genieten van lekker eten, prachtige wijnen en schoonheid. Gort maakt een reis dwars door Italië, van het hoge Noorden tot het puntje van de hak van de laars. Wat is het geheim van ‘La Dolce Vita’?

 

Heel Holland Bakt

In Heel Holland Bakt strijden 10 bakkers op een prachtige locatie tegen elkaar. Elke aflevering krijgen de bakkers 3 opdrachten, een signatuuropdracht, een technische opdracht en het spektakelstuk! Aan het eind van de week wordt er een Meesterbakker gekozen en moet de minst presterende deelnemer de tent verlaten.

 

Koken met Van Boven

Yvette van Boven trekt er samen het hond Marie elke aflevering op uit om de lekkerste, verse producten bij de boer of tuinder te halen. Eenmaal thuis in haar keuken laat Yvette zien hoe je met het hoofdingrediënt van de aflevering de meest duurzame en overheerlijke recepten klaarmaakt.

Smaken verschillen

In Smaken Verschillen gaan wekelijks 5 amateurkoks met elkaar de strijd aan. Elke dag wordt een huis omgetoverd tot volwaardig restaurant, de koks geven elkaar vervolgens een cijfer. Wie aan het eind van de week het hoogste cijfer heeft behaald mag zich de gastheer of -vrouw van de week noemen!

 

Wie Is De Chef?

Vier gepassioneerde koks bereiden om beurten thuis een diner klaar. Drie van hen zijn amateur en een van hen is een professionele chef-kok. Lukt het de amateurs de chef te ontmaskeren en zichzelf als professional voor te doen?

 

Genieten maar!