Dit zijn onze favoriete Songfestival deelnemers

Door de winst van Måneskin, met hun rocknummer Zitti E Buoni, is het Eurovisie Songfestival dit jaar in Turijn, Italië. S10 vertegenwoordigt Nederland in de eerste halve finale met haar prachtige nummer ‘De Diepte’. Maar welke Songfestival deelnemers maken de meeste kans om door te gaan naar de finale? We hebben een top 10 voor je samengesteld, zodat jij weet naar welke liedjes je moet luisteren.


Benieuwd naar de optredens? Met NLZIET kun je gemakkelijk alle afleveringen van het Eurovisie Songfestival live- en terugkijken op een device naar keuze zoals je Chromecast, Android TV, Apple TV, smartphone, tablet, Fire TV of laptop. Probeer 1 maand gratis en kijk direct!1. Oekraïne – Kalush Orchestra – Stefania

Het was even spannend, maar de band Kalush Orchestra kan toch meedoen. Met het lied Stefania proberen zij aandacht te vragen voor de situatie in Oekraïne. Oekraïne treedt als zesde op in de eerste halve finale.


2. Nederland – S10 – De Diepte

S10 vertegenwoordigt dit jaar Nederland. De Diepte is een ode aan het verdriet en de herinneringen die iedereen met zich meedraagt. Nederland doet voor het eerst, sinds 2010, mee met een Nederlands nummer. Nederland zal als achtste optreden in de eerste halve finale.


3. België – Jérémie Makiese – Miss You

Jérémie heeft tijdens The Voice Belgique laten zien hoe goed hij een emotionele tekst over kan brengen. Met zijn nummer Miss You wil hij verschillende muziekstijlen met pure emotie combineren. België treedt als zestiende op in de tweede halve finale.


4. Griekenland – Amanda Georgiadi Tenfjord – Die Together

Amanda Georgiadi Tenfjord bezingt met haar inzending voor Griekenland een liefde die op het punt staat te eindigen. Griekenland komt als vijftiende aan de beurt in de eerste halve finale.


5. Italië – Mahmood, BLANCO – Brividi

Mahmood doet voor de tweede keer in vier jaar mee aan het Eurovisie Songfestival. Deze keer niet alleen, maar samen met opkomend talent BLANCO. De twee zangers brengen een revolutionair lied waarmee ze Italië op zijn kop hebben gezet. Het was in één dag het meest gestreamde Italiaanse nummer op Spotify ooit. Italië zal direct in de finale spelen omdat ze vorig jaar hebben gewonnen.


6. Noorwegen – Subwoolfer – Give That Wolf A Banana

Subwoolfer is een controversiële band die graag in het geheim willen optreden. Ze zijn verkleed als wolven en zullen hun indentiteit niet blootgeven. Daardoor blijven ze mysterieus, maar met hun nummer Give That Wolf A Banana maken ze er wel een feestje van. Noorwegen zal als zestiende deelnemen in de eerste halve finale.


7. Verenigd Koninkrijk – Sam Ryder – SPACE MAN

Sam Ryder is een singer-songwriter en TikTok ster. Het liedje SPACE MAN is een opbeurend nummer met wat kleine hints naar Elton John. Engeland doneert veel geld aan het Eurovisie Songfestival en mag daarom direct meedoen in de finale.


8. Zweden – Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

Hold Me Closer van Cornelia Jacobs is een rauwer en intiemer lied dan dat we van de Zweedse inzendingen gewend zijn. Het lied gaat over een mislukte liefde. De twee geliefden zijn gek op elkaar, maar dat blijkt niet genoeg om samen te blijven. Zweden treedt als zeventiende op in de tweede halve finale.


9. Polen – Ochman – River

Krystian Ochman is een Amerikaans Poolse artiest die met zijn nummer River deze twee kanten van zichzelf graag wil uitlichten. Zijn nummer zorgt voor een melodramatische maar krachtige sfeer waarbij zijn prachtige stem je volledig meeneemt. Polen mag als veertiende optreden in de tweede halve finale.


10. Estland – STEFAN – Hope

STEFAN heeft veel moeite gedaan om mee te kunnen doen aan het Eurovisie Songfestival. Na drie keer niet door de voorrondes te zijn gekomen is het hem dit jaar eindelijk gelukt. Zijn nummer Hope, die zowel een country als een soul kant laat zien, zorgt voor een interessante combinatie van stijlen. Estland zal als twaalfde optreden tijdens de tweede halve finale.


Dit zijn onze favoriete Songfestival deelnemers, maar het is lastig te zeggen wie daadwerkelijk het Eurovisie Songfestival gaat winnen. Wie zijn jouw favorieten? Met NLZIET kijk je naar alle deelnemers op 10, 12 en 14 mei.


Finale Songfestival

De grote finale van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 14 mei in Turijn. De winnaar of winnares van de finale, mag het jaar erop het Songfestival live uitzenden in haar of hun land. Met NLZIET mis je niets van het Eurovisie Songfestival en kijk je naar alle optredens. Benieuwd naar NLZIET? Probeer nu één maand gratis en kijk in heel de EU live naar de Songfestival deelnemers!


Tip: wil je geen enkele kijktip missen? Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte!


Veel kijkplezier!