Must see muziekdocumentaires

Zin om uren voor de tv te zitten, maar je hebt geen idee wat je moet kijken? Bij NLZIET kun je naast films en series, ook muziekdocumentaires en muziekprogramma’s kijken. We hebben een paar favorieten voor je op een rijtje gezet.

 • logo

  Toppers 2015

  Dec. 2015 • 20:35

  1u 54m min

 • logo

  Jubileum Toppers 2014

  Dec. 2014 • 20:25

  1u 20m min

 • logo

  Toppers 2013

  Dec. 2013 • 20:28

  1u 35m min

 • logo

  Toppers 2012

  Aug. 2013 • 22:13

  1u 40m minGlennis Grace zingt Whitney, live in Amsterdam

Als iemand fantastisch kan zingen, dan is het Glennis Grace wel. Onlangs deed ze mee aan de talentenjacht America’s Got Talent in Amerika, omdat ze te groot werd voor ons kikkerlandje. Ze zong daar nummers van Whitney en zo ook in Amsterdam. De look-a-like van Whitney Houston brengt in deze muziekdocumentaire een ode aan haar prachtige stem.

George Michael: Freedom

Deze muziekdocumentaire gaat over de loopbaan van de populaire zanger George Michael, met veel persoonlijke beelden. Toen zijn eerste solo-album uitkwam, werd hij een groot succes. Maar de roem werd hem al snel te veel. Hoe ging hij hiermee om?


Fleetwood Mac – Rumours

Classic Albums is een programma over pop- en rockalbums en daar hoort Fleetwood Mac – Rumours zeker bij! Het album Rumours is opgenomen in 1977. Fleetwood Mac verkocht zo’n 15 miljoen albums over de hele wereld. In deze muziekdocumentaire kijk en luister je naar exclusieve beelden van Fleetwood Mac.


Toppers in Concert

Glitter en glamour, daar draait het om bij Toppers in Concert. 3 zangers, de toppers, zetten telkens de Johan Cruijf Arena op zijn kop. Iedereen mag tijdens de concerten de liedjes meezingen. De muziekprogramma’s zijn een heus spektakel!

Amsterdam Dance Event

Wie wat meer van elektronische muziek houdt, moet bij het Amsterdam Dance Event zijn. Het event wordt jaarlijks door honderden bezoekers bezocht. Op verschillende locaties in de stad kunnen mensen genieten van dance muziek van internationale DJ’s. De muziekdocumentaires brengen hiervan verslag uit.

Deepeche Mode

Een muziekdocumentaire over de Britse elektropopband Depeche Mode. In deze film zien we hoe muziek verweven is met de levens van fans. En natuurlijk komen ook veel optredens van de band voorbij!


Lowlands

Lowlands is een spectaculair festival in Biddinghuizen waarbij diverse muzikanten en artiesten op de voorgrond staan. Vaak zijn ze wereldberoemd, maar er staan ook aanstormende talenten op de podia. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn échte rasartiesten.

André Rieu

Klassieke muziekliefhebbers opgelet! Iedereen kent André Rieu en dat is ook niet voor niets. Het multitalent kan subliem vioolspelen. Met zijn viool én Johan StrauB orkest toert hij de hele wereld over. En hij kan niet alleen mooi spelen, maar ook zijn decor is indrukwekkend, zoals te zien is in zijn muziekprogramma’s.

André Rieu

De Beste Zangers is een zangprogramma waarbij elke week een artiest centraal staat. Andere artiesten zingen liedjes van diegene. Zo ook tijdens een akoestische sessie in 2012. Glennis Grace, Jeroen van der Boom en Do, en nog veel meer zangers, zijn muzikanten in hart en nieren. De zangers en zangeressen bouwen in de Beste Zangers Unplugged een muzikaal feestje.

Noorderslag

Doordat er zoveel artiesten zijn, vergeten we vaak welke songs er worden uitgebracht. Zonde, want we willen allemaal genieten van muziekprogramma’s en muziekdocumentaires. Noorderslag is een popmuziekfestival waarbij er nieuwe, Nederlandstalige popmuziek wordt gespeeld en gezongen. Daarnaast is er aandacht voor de popprijs en Europees talent.

Samen met Dre in concert

Hazes is de basis, zeggen velen. André Hazes was een Nederlandse volkszanger die helaas vroegtijdig is overleden. Alleen zijn nummers vergeten de echte Hazes-fans nooit. Ze blijven hen altijd bij. Daarom wordt er in muziekdocumentaires, zoals, ‘Samen met Dre in Concert’ een ode gebracht aan de volkszanger.

Prince: Let’s go crazy

Prince: Let’s go crazy is een eerbetoon van artiesten aan de enorme invloed die Prince had in de artiesten- en muziekwereld. Je ziet o.a. optredens van Alicia Keys, Earth, Wind & Fire, Chris Martin en John Legend. Genieten maar!


North Sea Jazz

Welk muziekprogramma we nog missen in dit lijstje, is natuurlijk Jazz muziek. De beste soul- en jazz optredens worden door het North Sea Jazz festival uitgezonden, gepresenteerd door Winfried Baijens en Andrew Makkinga.

Zin om te genieten van de verschillende soorten muziekdocumentaires? Bij NLZIET kun je alle bovenstaande programma’s (terug)kijken! Download de app op je smartphone, televisie of laptop en probeer NLZIET één maand gratis.