De mooiste natuurdocumentaires

Heb je het vaak te druk, waardoor je het moeilijk vindt om te ontspannen? Kom even tot rust door het kijken van deze prachtige documentaires en voel je één met de natuur. De top 5 beste natuurdocumentaires kijk je live en terug bij NLZIET.


Seven Worlds, One Planet

In de natuurdocumentaire Seven Worlds, One Planet laat onze planeet vanuit een unieke invalshoek zien met bijzondere dierenverhalen en onontdekte wildernissen op de zeven unieke continenten: Antartica, Azië, Zuid-Amerika, Australië, Europa, Noord-Amerika en Afrika.

BBC: WildLife Africa

Vanaf 14 juni zendt SBS6 elke zondag om 21.30u de prachtige natuurdocumentaire ‘BCC Wildlife: Africa’ uit, met de beroemde stem van David Attenborough. Je ziet Afrika op haar allermooist met vooral de wilde landschappen en dieren.

Earth: The Nature Of Our Planet

In deze driedelige natuurdocumentaire wordt de natuur van de aarde prachtig in beeld gebracht. Elke aflevering staat een element centraal, namelijk water, lucht of aarde. Ook worden er indrukwekkende natuurwonderen uitgelicht. Hoe zijn deze ontstaan?

Animal Weapons

In de natuurdocumentaire Animal Weapons staat het dierenrijk in het middelpunt en dan met name de ‘sterke’ dieren. Er zijn maar een paar dieren die kunnen vechten met hun extreme wapens. Andere dieren bezitten deze wapens niet. Bioloog Doug Emlen onderzoekt waarom dit zo is.

Het WAD

Niet alleen in het buitenland zijn mooie natuurgebieden, want in Nederland is er ook genoeg te zien! Het WAD is dé natuurfilm waarbij je kennis maakt met de waddeneilanden en hun schoonheden. In deze natuurdocumentaire ervaar je Nederland anders dan tijdens je vakanties.

Zin om weg te dromen bij deze natuurdocumentaires? Of wil je andere documentaires van NPO, RTL en SBS zien? Bij NLZIET kun je alle bovenstaande- en andere programma’s (terug)kijken! Download de app op je smartphone, televisie of laptop en probeer NLZIET één maand gratis.

Veel kijkplezier!