Alternatief Digitenne

Kijk jij televisie via Digitenne?

Woon je in de provincie Noord-Brabant of Zeeland en keek je voorheen via de ether naar tv-zenders? Waarschijnlijk lukt dit sinds 12 maart 2019 niet meer. Televisiekijken via de ether betekent dat je met een antenne het televisiesignaal opvangt. Je bent niet gebonden aan een locatie en kunt de ontvanger verplaatsen naar een andere plek. Digitenne van KPN is het bekendste abonnement om op deze manier televisie te kijken. In dit artikel lees je meer over het Digitenne-signaal van KPN en een goedkoop alternatief voor Digitenne.

Geen signaal Digitenne

KPN vernieuwt het netwerk waardoor zij straks HD-beeld kunnen leveren. Door deze verandering kunnen klanten van Digitenne niet meer naar de zenders van NPO kijken. De reden hiervoor is dat oudere Digitenne-apparatuur niet met het nieuwe signaal overweg kan. In Noord-Brabant en Zeeland zijn de zendmasten sinds 12 maart omgezet. Na de omzetting wordt het DVB-T signaal niet meer doorgeven. Alleen met een nieuwe decoder of een nieuw model 4K Ultra HD-televisie kan het nieuwe DVB-T2/HEVC signaal worden ontvangen.

Om welke provincies gaat het?

In oktober 2018 is het signaal in Groningen, Drenthe en een deel van Friesland omgezet. Begin 2019 waren het noorden van Friesland, Gelderland, Overijssel en Flevoland aan de beurt. Sinds maart 2019 is het signaal in Noord-Brabant en Zeeland omgezet. Limburg is in april 2019 aan de beurt en met Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht eindigt in juli 2019 de vernieuwing van het netwerk.

Geen decoder nodig

Een alternatief voor Digitenne is een abonnement op NLZIET. Met NLZIET kijk je namelijk via internet televisie en hoef je geen kastje, smart card of decoder aan te schaffen. Het enige wat je nodig hebt, is een stabiele internetverbinding. Door een abonnement af te sluiten bij NLZIET, krijg je toegang tot het online televisieaanbod van NPO Plus, RTL XL en KIJK. Je kunt NLZIET gebruiken op je smart tv, computer of laptop, maar je kunt ook kijken via de apps voor tablet, mobiel, voor Apple TV, Android TV of PlayStation 4. Met de app van NLZIET kijk je online televisie in de hele EU. Je hoeft dus niets meer te missen van de Nederlandse tv.

36 zenders in pakket

Naast dat je geen apparatuur hoeft aan te schaffen, is NLZIET ook een goedkoop alternatief voor Digitenne. Je kijkt bij NLZIET namelijk live naar 36 tv-zenders en kunt tot een jaar terug tv-programma’s terugkijken. Sommige series kijk je al voordat ze zijn uitgezonden op televisie!

Altijd opzegbaar

Is NLZIET ook voor jou een goed Digitenne alternatief? Je kunt NLZIET de eerste maand gratis uitproberen. Blijkt het toch niets voor jou? Het abonnement is iedere maand online opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.

Lagere prijs dan goedkoopste Digitenne abonnement

Blijkt NLZIET voor jou een alternatief te zijn voor Digitenne? Na het proefabonnement zijn de kosten maandelijks €7,95. Dit betekent een NLZIET-abonnement minder kost dan het goedkoopste Digitenne-abonnement. Waar wacht je nog op? Meld je aan bij NLZIET en start direct met kijken!

Veel kijkplezier!