Persbericht NLZIET

Steeds meer live kijktijd online

31 januari 2019

Hilversum – Online televisie werd in het verleden vooral gebruikt als ‘uitzending gemist’. Uit gebruikscijfers van online tv-dienst NLZIET blijkt echter dat de tv-kijker steeds meer online naar live programma’s kijkt.

De online tv-dienst ziet dat de kijktijd naar live streams afgelopen jaar met 51% is gegroeid. Niet alleen live (sport) evenementen scoren goed online, maar ook televisieprogramma’s waar veel over wordt gesproken, zoals Wie is de Mol? en Boer zoekt Vrouw, zorgen voor veel live kijktijd. Uit gebruikscijfers blijkt dat binnen NLZIET het online live kijktijd-aandeel is gestegen naar 27%. Tijdens het WK Voetbal keek zelfs bijna de helft van de online kijkers naar live televisie.

 

Top 10 meest bekeken online live programma’s van 2018

  1. UEFA Champions League: Ajax – Benfica
  2. UEFA Champions League: Ajax – Bayern München
  3. UEFA Champions League: Benfica – Ajax
  4. Eurovisie Songfestival 2018 finale
  5. UEFA Champions League: AEK Athene – Ajax
  6. UEFA Champions League: Bayern München – Ajax
  7. RTL 7 Darts: WK 2019
  8. UEFA Champions League: Tottenham Hotspur – PSV
  9. UEFA Champions League: PSV – Inter Milan
  10. UEFA Champions League: PSV – Tottenham Hotspur

 

Niels Baas (directeur NLZIET): ‘De sterke groei in online tv-kijken laat ook zien dat de consument de online tv-dienst steeds meer als vervanging voor het traditionele tv-abonnement gebruikt. De verschillen in kijkgedrag tussen online en lineair lijken steeds meer te vervagen. Al eerder bleek dat steeds meer consumenten online tv op het grote scherm kijken. Ook het live online kijken, op zowel mobiele apparaten als op tv, wordt steeds meer gemeengoed.’