Films voor de allerkleinsten

Films voor de allerkleinsten

Kleine kinderen zijn dol op films! Speciaal voor jou hebben we de leukste kinderfilms op een rijtje gezet.

 

Mina Moes

Het verhaal van de zevenjarige Mina, die gek is op Minnie Mouse. Ze doet dan ook elke dag haar muizenoren op naar school. Haar juf en haar moeder vinden dat ze daarmee moet stoppen en dat ze zich hetzelfde moet kleden als de rest. Zal het Mina lukken om eruit te blijven zien zoals zij zelf graag wil?

 

Woezel & Pip: SuperWoezel

De hondenvriendjes Woezel & Pip beleven avonturen in en rond het huis.

 

Nijntje de film

Nijntje, Nina, Knorretje, vader en moeder Pluis en hun hondje Snuffie zitten in de trein op weg naar de dierentuin. Vader en moeder hebben een speurtocht uitgezet met een schat aan het eind. Nijntje en haar vriendjes zullen de schat vinden als ze vijf raadsels oplossen.

 

Siv gaat logeren

De 7 jarige Siv gaat voor het eerst in haar leven logeren bij een nieuw meisje uit haar klas. ’s Avonds zijn veel dingen al een beetje anders dan Siv gewend is, maar ’s nachts wordt het pas echt vreemd! Siv kan niet in slaap komen en wil papa bellen om haar op te halen…

 

Casper en Emma – Op wintersport 

Casper is bang dat zijn ouders gaan scheiden. Ze maken vaak ruzie en de vakantie naar Spanje gaat niet door. Emma probeert Casper op te vrolijken. Ze vraagt hem mee op skivakantie met haar familie. Daar wordt Casper jaloers op een jongetje dat indruk maakt op Emma omdat zij vindt dat hij zo goed kan skiën.

 

Loenatik te Gek!

De vijf psychiatrische patiënten uit Loenatik zijn noodgedwongen terug in de maatschappij, en zonder hen is de werkloze zuster Ten Hoeven depressief. Wanneer de gekken vernemen dat de zuster ontvoerd is, komen ze gezamenlijk in actie.

 

Minoes

Het verhaal van Minoes en Tibbe. Minoes komt op een dag aanlopen bij de verlegen journalist Tibbe. Ze klimt via het dakraam naar binnen en eet uit zijn vuilnisbak. Minoes was ooit een poes, maar nu is ze een mens. Een mens met katachtige trekjes, dat wel. Ze spint, ze geeft kopjes en ’s nachts zit ze op het dak met andere katten te praten.

 

Achtste groepers huilen niet

De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Cito-toets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien.

 

Mega Mindy en de poppenmeester

Commissaris Migrain neemt Toby en Mieke mee naar een bijzondere voorstelling; die van ‘El Saher, de poppenmeester’. Na de show lijkt het wel alsof niemand meer zichzelf is en iedereen veranderd is in marionetten.

 

De Griezelbus

De elfjarige Onnoval is een buitenbeetje op school. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk, maar vooral omdat hij griezelverhalen en romantische gedichten schrijft. Hij heeft verkering met Liselore en zij verwijt hem dat hij niet voor haar op durft te komen. Onnoval vertelt haar dat hij bang is in een weerwolf te veranderen als hij gaat vechten. De populaire Gino heeft hun gesprek afgeluisterd en daagt hem uit.

 

Bennie Stout

Benjamin ‘Bennie’ Stout doet zijn naam eer aan. Het is crisistijd en Bennie’s vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuiskomt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat dat niet zo eenvoudig is.

 

Sweet love

Al het snoepgoed is in handen van Ralf. Als hij het fabrieksterrein van oude Olle wil platgooien komen de bewoners in opspraak. Door een diefstal in scène te zetten lijkt het erop dat Ralf toch zijn zin krijgt, of toch niet?

 

Op zoek naar leuke kinderprogramma’s? Ook die hebben we op een rijtje gezet voor je.