Persbericht NLZIET

Onderzoek: Steeds meer tv-kijkers tijdens vakantie buitenland

24 augustus 2022

HILVERSUM – Steeds meer Nederlanders kijken ook tijdens hun vakantie in het buitenland televisie. Dat blijkt uit onderzoek door tv-dienst NLZIET in EU-landen.

Tussen 1 juli en 22 augustus keek 14% van de NLZIET-kijkers vanuit het buitenland. Verder blijkt dat er vanuit het buitenland steeds langer naar tv wordt gekeken. In Nederland wordt vooral het grote tv-scherm gebruikt, terwijl in de andere EU-landen de laptop en de tablet meer worden gebruikt om NLZIET te kijken.

 

Spanje

Na de coronaperiode gaan Nederlanders weer massaal op vakantie. Van alle EU-landen buiten Nederland werd er in Spanje het meest NLZIET gekeken, gevolgd door Duitsland, België, Frankrijk en Italië.

B&B Vol Liefde

Veruit het meest populaire televisieprogramma was het programma B&B Vol Liefde. Niet alleen in Nederland, maar ook vanaf het strand, vakantiehuis of de camping in het buitenland werden alle liefdesperikelen van alleenstaande Bed & Breakfast-eigenaren en hun speciale gasten door de kijker op de voet gevolgd. Veel vakantiegangers wilden ook goed op de hoogte blijven van het laatste nieuws, waardoor het NOS Journaal in sommige EU-landen het meest bekeken tv-programma was.

 

Niels Baas (directeur NLZIET): ‘De vakantie is het ideale moment om je favoriete tv-series uit het NLZIET-aanbod van meer dan 200.000 programma’s te kijken of live sportwedstrijden, zoals de Tour de France, te volgen. Door verbeterde telecombundels voor het buitenland, maar ook de vele wifi-hotspots kijken steeds meer Nederlanders ook op vakantie hun favoriete tv-programma’s.’

 

Met NLZIET kun je overal in de EU tv-kijken zonder schotel of kabel. Het enige dat je nodig hebt, is een goed werkende internetverbinding en een NLZIET-abonnement. NLZIET kijk je op een apparaat naar keuze, zoals je tv, tablet, smartphone of laptop.