Van:                                            NLZIET <pers@nlziet.nl>

Verzonden:                             vrijdag 6 juli 2018 15:12

Aan:                                            Martine van Manen

Onderwerp:                            NLZIET nu beschikbaar op Apple TV

 

Persbericht van NLZIET

Bekijk hier de online versie

 

 

Persbericht


NLZIET nu beschikbaar op Apple TV

 

Hilversum, 29 mei 2018 - NLZIET, het gezamenlijke online videoplatform van NPO, RTL en SBS, heeft vandaag haar Apple TV-app officieel uitgebracht. Met deze nieuwe app wil NLZIET het online televisiekijken nog toegankelijker maken en een volwaardig alternatief bieden voor je vaste televisieabonnement. 

 

De Apple TV-app bevat de mogelijkheid om terug, live en soms vooruit te kijken. Daarnaast biedt deze versie een overzichtelijke tv-gids waaruit direct programma's te bekijken zijn. Naast de zoekfunctie zijn programma's via de ingebouwde Siri-functie door middel van voice-commands op te vragen. 

De bètaversie van de Apple TV NLZIET-app kwam eerder deze maand beschikbaar voor een geselecteerd testteam. Een groep van ruim 1.200 testers heeft afgelopen weken de app op hun televisie uitgeprobeerd en feedback gegeven, waarna de app verder is geoptimaliseerd.

Niels Baas (directeur NLZIET): 'We zijn zeer verheugd dat de Apple TV-app nu is uitgekomen. Tot op heden hebben we vanuit ons testteam vooral positieve feedback gekregen op deze nieuwe manier van tv-kijken. Komende tijd zullen we de Apple TV-app continue blijven verbeteren met nieuwe features. Ook zijn we bezig met apps voor nieuwe platformen, waaronder PlayStation 4.'

Met NLZIET kijk je alle programma's van de Nederlandse tv in één app. Live of gemist. Daarnaast kijk je on demand zonder reclame terug of soms zelfs vooruit. Er is al een NLZIET-app voor diverse Smart tv's, maar met de Apple TV-app komt er nu een extra mogelijkheid bij om in hoge kwaliteit programma’s van NPO, RTL en SBS op tv te kijken. De app is beschikbaar voor de 4e en 5e generatie Apple TV. Met oudere Apple TV's is het mogelijk om met behulp van AirPlay naar NLZIET op het grote scherm te kijken. Ook kan er met Chromecast gestreamd worden naar de televisie.

Om een vuist te bieden tegen de oprukkende internationale videoplatforms, zoals Amazon, Netflix en Youtube, hebben nu ook in veel andere Europese landen de commerciële en publieke omroepen plannen voor het opzetten van een gezamenlijk videoplatform. NPO, RTL en Talpa lopen hierin voorop met hun gezamenlijke initiatief NLZIET.


Over NLZIET
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek kijken naar het meest uitgebreide online Nederlandse televisieaanbod. Via de apps voor web, mobiel en Smart tv zijn programma's uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live, terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame en maandelijks opzegbaar. Ga voor meer informatie naar www.nlziet.nl.NOOT VOOR DE REDACTIE


Voor vragen, interviewverzoeken of een testaccount kun je contact opnemen met:

Martine van Manen
pers@nlziet.nl
035 - 67 73 961


Wil je geen persberichten meer ontvangen? Stuur ons dan een bericht op pers@nlziet.nl

 

 

#

 

 

 

 

NB: Je ontvangt deze e-mail omdat je op onze perslijst staat.
Je ontvangt deze e-mail op: testteam@nlziet.nl