The Big Music Quiz

The Big Music Quiz gemist? Kijk nu terug bij NLZIET

Het derde seizoen van The Big Music Quiz is terug! In dit spelprogramma van RTL 4 worden BN’ers getest op hun muziekkennis en moeten ze het met hun team en individueel tegen elkaar opnemen in verschillende rondes. The Big Music Quiz gemist? Bij NLZIET kan je alle aflevering terugkijken zonder reclame. Zo kijk je op je mobile, tablet of TV wanneer en waar je wil naar je favoriete tv-programma’s. Probeer nu de eerste maand gratis!

Dit wist je nog niet over The Big Music Quiz:

  • Wist je dat The Big Music Quiz gebaseerd is op een format uit Frankrijk?
  • De winnaar een karaoke set wint?
  • Het een programma uit Australië komt?

Over The Big Music Quiz

The Big Music Quiz wordt gepresenteerd door Humberto Tan. Onder zijn leiding gaan twee teams van BN’ers de strijd tegen elkaar aan in deze muziekquiz en wordt hun kennis over muziek getest. Aan het begin van het programma bestaan de teams uit een vrouwenteam van vier en een mannenteam van vier. De twee BN’ers die de meeste punten behalen bij het openingsspel worden teamcaptains en mogen hun eigen team samenstellen.

De spellen

The Big Music Quiz bestaat uit verschillende spellen. Het openingsspel is “The warm up”. Dit spel spelen de deelnemers ieder voor zich. Zij krijgen hits te horen en moeten noteren wie de artiest is.

Wanneer de teams zijn gemaakt, begint het tweede spel: “Crazy Covers”. In dit spel worden hits gespeeld met niet voor de hand liggende instrumenten en moeten de kandidaten weer raden van wie deze hit is. Daarna volgen de spellen “Headphone heroes”, “Twisted tunes”, “Double mix” en “DJ mega mix”. Het team dat de meeste punten scoort in deze spellen mag door naar de finale. Nu is het weer ieder voor zich voor de BN’ers uit dat team. Iedere BN’er krijgt in de finale een thema en moet bij dat thema zoveel mogelijk artiesten opnoemen. De BN’er die in dit spel de meeste punten weet te behalen is de winnaar van de aflevering en krijgt een prijs. Het verliezende team moet een dansoptreden doen.

Je leest het, dit programma is te leuk om niet te kijken! Heb jij een aflevering van The Big Music Quiz gemist of wil je het graag op een ander moment terugkijken? Met een abonnement op NLZIET kijk je al jouw favoriete programma’s van de Nederlandse tv wanneer je wilt. Probeer NLZIET nu de eerste maand gratis.

The Big Music Quiz meespelen

The Big Music Quiz is niet alleen leuk om naar te kijken maar het wordt nog leuker als je zelf meedoet en live je eigen muziekkennis test. Weet je meer over muziek dan je vrienden, familie en de BN’ers in de studio? Met de RTL XL-app kan er worden meegespeeld zodra de eerste vraag gesteld is. Je maakt dan kans op een prijzenpakket met daarin vier Golden Circle kaarten voor de grootste discotheek van Nederland, ‘Let’s Dance’ in de Ziggo Dome.

Specials

Er zijn twee specials uitgezonden van The Big Music Quiz. De eerste special werd uitgezonden op 16 december 2017. In deze special werd alleen muziek gebruikt uit het jaar 2017. Lisa Vol, bekend van OG3NE ging er in deze aflevering vandoor met de prijs. De tweede special was een Kerstspecial, uitgezonden in december 2017. Deze special draaide helemaal om kerstmuziek en werd gewonnen door Sharon Doorsen.

Benieuwd naar dit muzikale spelprogramma of heb je een aflevering van The Big Music Quiz gemist? Start je eerste maand NLZIET gratis en kijk direct!

  • Met NLZIET kijk je alles van de Nederlandse tv in één app
  • Kijk live, terug en vooruit naar jouw favoriete programma's
  • Het abonnement is maandelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast
Meer weten?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 36 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.