Aflevering van ouders uit de kast gemist?

Ouders uit de kast gemist terugkijken

In het nieuwe NPO 3-programma Ouders uit de kast volgt Sophie van den Enk zeven gezinnen een half jaar lang na de coming out van één van de ouders. Hoe gaan de kinderen om met deze situatie en hoe is het contact tussen de ouders en de kinderen? Heb je Ouders uit de kast gemist? Probeer NLZIET één maand gratis en kijk direct terug.

Verdriet, onbegrip én teleurstelling

In het nieuwe programma Ouders uit de kast, gepresenteerd door Sophie van den Enk, worden zeven gezinnen een half jaar lang gevolgd. En dit zijn geen doorsnee gezinnen, een van hun ouders is op latere leeftijd uit de kast gekomen.

Hoe gaat het gezin hiermee om en in wat voor soort situaties komen ze terecht? We horen in Ouders uit de kast de verhalen van de kinderen, maar ook de ouders komen veel aan het woord.

Er is in het programma veel sprake van verdriet, onbegrip en teleurstelling. De kinderen willen graag antwoorden hebben en de band met hun ouders versterken. Waarom durft hun vader of moeder er nu pas openlijk voor uit te komen dat hij of zij niet heteroseksueel is?

Maar ook acceptatie, steun en liefde

Desondanks is er ook in veel gevallen sprake van acceptatie, steun en liefde. Sophie maakt alles van dichtbij mee in het programma. Zo gaat ze met alle gezinsleden in gesprek en maakt ze de ontwikkelingen van het gezin een half jaar lang mee.

De scheiding

Dit betekent ook dat de ouders uit elkaar gaan, en dus scheiden. Dit is misschien wel de grootste verandering in de leven van de kinderen, hoe zal het contact gaan verlopen tussen beide ouders? Hoe staat de andere ouder hierin?

En wat vinden de kinderen hiervan, hoe vinden ze hun weg tussen de beide ouders?

Wat betekent het voor de dagelijkse situatie?

De dagelijkse situatie verandert voor de kinderen compleet. Zo zal één van hun ouders het huis verlaten, wat vinden de kinderen hier eigenlijk van? En wat nu als hun vader of moeder dadelijk een vriend of vriendin krijgt, hoe zal dit de gezinssituatie gaan beïnvloeden?

Streng gereformeerd gezin

Ook is er een sterk gereformeerde familie in het programma te zien waarvan de moeder uit de kast is gekomen. De moeder had in 2014 een hersenbloeding gekregen en sindsdien hebben emoties meer de overhand gekregen in haar leven.

Ze besefte zich dat ze lesbisch was en na 25 jaar huwelijk is ze dan ook gescheiden van haar man. Helaas hoefde ze op steun vanuit de gemeenschap absoluut niet te rekenen: “Er is nooit iemand geweest die ons een hart onder de riem stak.” En ook haar kinderen accepteren niet dat ze op vrouwen valt, ze heeft nog maar met slechts twee van haar zes kinderen contact.

De grootste wens van moeder is dat als ze volgend jaar met haar nieuwe vriendin gaat trouwen al haar kinderen hierbij aanwezig zullen zijn.

Een aflevering van Ouders uit de kast gemist? Probeer NLZIET één maand gratis en kijk direct.

  • Programma’s zoals Ouders uit de kast reclamevrij terugkijken
  • Bepaal zelf waar en wanneer jij kijkt met de apps van NLZIET
  • Kijk op twee devices tegelijkertijd de programma’s van NPO Plus, RTL XL en KIJK binnen één abonnement
Meer weten?

Wil je meer weten over online televisiekijken bij NLZIET? Lees de Veelgestelde Vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 36 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.