Jullie Huis, Onze Regels gemist?

Jullie Huis, Onze Regels terugkijken?

In Jullie Huis, Onze Regels van SBS6 wisselen twee ouderparen met een totaal verschillende manier van opvoeden van huis, kinderen en regels. De kinderen blijven thuis en de ouders verkassen naar het andere gezin. De families hebben totaal verschillende opvoedregels en zijn er beide van overtuigd dat hún opvoedmethode de beste is. Jullie Huis, Onze Regels terugkijken doe je bij NLZIET.

Enkele opmerkelijke huisregels:

 • Er is geen tv of game computer in huis.
 • Er mag niet gesnoept of gesnackt worden.
 • Drank is uit den boze.
 • Drugs gebruiken is geen enkel probleem.
 • Moeders wil is wet!
 • Geen regels is ook een regel.
 • Ouders moeten met u worden aangesproken.
 • Alle gezinsleden eten apart.

Totaal verschillende gezinnen

In Jullie Huis, Onze Regels wisselen totaal verschillende gezinnen van ouderparen. De kinderen blijven thuis en de ouders ruilen met elkaar. Het is de bedoeling dat er eerst een tijdje volgens de geldende regels van het huis wordt geleefd. De ouders die geruild hebben, zullen zich dus aan het huis en de kinderen aan moeten passen.

 

Doordat allebei de koppels een totaal verschillende manier van opvoeden hanteren gaat dit vaak gepaard met grote verbazing. Zo is er vaak te zien dat een gezin met een heel vrije opvoeding ruilt met een gezin waar een erg strenge opvoeding heerst. Kortom, de families hebben totaal verschillende opvoedregels en zullen hier dan ook erg aan moeten wennen!

 

De volgende dag is het tijd om te wisselen van regels, vanaf dat moment bepalen de gewisselde ouders wat de regels in het huis zijn. De ouders die meer van een vrije opvoeding zijn, gaan op dat moment zorgen dat de kinderen allerlei leuke dingen kunnen doen en zorgen dat er zo min mogelijk regels zijn. Dit terwijl de strenge ouders de kinderen juist meer regels geven.

 

De eerste deelnemende gezinnen

Familie Ter Voort – Familie Ploeg

In de eerste aflevering is de familie Ter Voort te zien. De familie woont in een galerijflat met 4 kinderen en het credo is dan ook: álles voor de kinderen! De Ter Voortjes hebben een zogenaamde vrije opvoeding, dat betekent dat er geen regels zijn en de kinderen geen taken hebben huis in.

 

De ouders hebben hun slaapkamer zelfs opgeofferd voor een ballenbak en slapen zelf op een slaapbank in de woonkamer. Kortom, álles staat in het teken van de kinderen!

 

Ze ruilen hun leven met de familie Ploeg, een streng gelovig gezin met zes kinderen. Bij de familie Ploeg staat discipline hoog in het vaandel en speelt het geloof en muziek de belangrijkste rol in hun leven. Alle kinderen zijn dan ook zeer muzikaal en bespelen verschillende instrumenten.

 

Familie Meijer – Familie

De familie Meijer woont op een boerderij in Friesland en bestaat uit vader Andries, moeder Klaaske en hun twee tienerdochters Baukje en Merijke. De regels bij de Meijertjes zijn heel erg duidelijk: nee is nee en ja is ja!

 

Om het allemaal rond te breien hebben de dochters buiten hun schoolverplichtingen veel verantwoordelijkheid op de boerderij. Ze wisselen met de Utrechtse Linda. Linda is een alleenstaande moeder van 20-jarige dochter Selina. Selina heeft een zoontje en woont nog thuis. Met z’n allen wonen ze in een piepklein huisje net buiten het centrum van Utrecht. Moeder en zus gaan met elkaar om als vriendinnen, ze gaan bijvoorbeeld samen stappen. Maar dat is niet altijd zo geweest!

 

Heb je een aflevering van Jullie Huis, Onze Regels gemist? Probeer NLZIET één maand voor €0,01 en kijk direct.

 • De leukste programma’s zoals Jullie Huis, Onze Regels reclamevrij terugkijken
 • Bepaal zelf waar en wanneer jij kijkt met de apps van NLZIET
 • Kijk op twee devices tegelijkertijd de programma’s van NPO Plus, RTL XL en KIJK binnen één abonnement.
Meer weten?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de Veelgestelde Vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Naar welke zenders kan ik kijken bij NLZIET?
NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z, SBS9, TV 538, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids, NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra, NPO Nieuw en NPO Politiek.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 21 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.