Judas gemist?

Kijk Judas terug bij NLZIET

Judas terugkijken? Judas is dé nieuwe hitserie van RTL. De zesdelige tv-serie is gebaseerd op het boek van Astrid Holleeder, de zus van de beruchte crimineel Willem Holleeder. In ‘Judas’ duiken we in het leven van de familie Holleeder en leeft de kijker toe naar het moment waar Astrid haar broer Willem verraadt bij justitie.

Wist je dat:

  • Judas gebaseerd is op het boek van Astrid Holleeder?
  • Astrid heeft gezegd dat ze ondanks alles nog steeds van Willem houdt?
  • De eerste aflevering bijna 1,2 miljoen kijkers trok?
  • Sommige situaties in de serie aangedikt worden?
  • De 80.000 exemplaren van de eerste druk van het boek al na één dag waren verkocht?
  • De filmrechten ook door Amerikaanse productiehuizen zijn gekocht?
  • Er naast het boek en de film ook een theatervoorstelling van Judas is?

Kijk Judas terug

Het hele seizoen van Judas terugkijken? Judas wordt elke zondagavond uitgezonden, maar is nu in z’n geheel terug te kijken bij NLZIET. In de serie volgen we het leven van Astrid Holleeder en zie je, in de vorm van flashbacks, het verleden van de pijnlijke jeugd van de familie. We zien hoe zij vanaf haar jeugd al anders was dan haar broers (Gerard en Willem) en zus (Sonja). Ze is slim en probeert zich van jongs af aan te ontwikkelen om weg te komen van haar gewelddadige vader. Haar familie, en met name haar criminele broer Willem, hield haar iedere keer tegen.

 

Astrid en haar zus Sonja besluiten dat het genoeg is wanneer Willem weer op vrije voeten komt. In het geheim verzamelen ze bewijs tegen hun broer. De serie werkt toe naar het moment waarop Astrid haar broer definitief verraadt aan justitie. Tot dit moment gebeuren er hectische dingen in het leven van Astrid.

 

Realistisch

De serie probeert een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen. Dit betekent ook dat de personages Willem Holleeder, Cor van Hout en andere criminelen zo goed mogelijk nagedaan worden. Ook de zussen Astrid en Sonja en misdaadverslaggever Peter R. de Vries worden geportretteerd. Dit zien we terug in hun manier van praten, hun gedrag en uiterlijke kenmerken. Zo is er bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan de neus van Willem, komt het Amsterdamse accent van de familie goed naar voren en wordt de unieke manier van praten van Peter R. de Vries nagedaan.

 

…of toch niet helemaal realistisch?

Volgens Willem Holleeder zelf staat het boek vol met leugens. Hij zegt zelfs dat als dat boek niet over hem zou gaan, hij net zo geschokt zou zijn als iedereen. Volgens Peter R. de Vries zitten er niet per se leugens in, maar zijn sommige situaties aangedikt. Dit verklaarde hij bij RTL Boulevard. Zo was er bijvoorbeeld een scène waarin Willem iemand bedreigde met een pistool, terwijl hij in de werkelijkheid alleen met zijn vingers het gebaar van een pistool gemaakt zou hebben.

 

Het boek Judas

De film is gebaseerd op het boek van Astrid Holleeder. De titel van het boek is een verwijzing naar de Bijbelse figuur Judas, die Jezus verraadde. In het boek wordt hiermee het verraad bedoeld dat zowel Willem Holleeder pleegde met de liquidaties van mensen die golden als zijn beste vrienden, alsook naar het verraad dat Astrid pleegde door tegen haar broer te getuigen.

 

In het boek wordt ook teruggeblikt naar het jaar waarin de ontvoering van Freddy Heineken werd gepleegd, het misdrijf waar Willem Holleeder zo bekend mee is geworden. Het boek van Astrid Holleeder was een bestseller. Het werd in 2016 het bestverkochte boek in Nederland met maar liefst 382.974 verkochte exemplaren.

 

Acteurs in Judas

Het is duidelijk dat de makers van de serie er alles aan gedaan hebben om de acteurs zo echt mogelijk te laten lijken. Vooral bij Gijs Naber, de acteur die Willem Holleeder speelt, was dit het geval. Hij is vrijwel onherkenbaar in de afleveringen. Grimeurs waren elke keer anderhalf uur tot twee uur bezig met het opmaken van de acteur.

 

De andere acteurs die een grote rol hebben gespeeld zijn Rifka Lodeizen (Astrid) en Marit van Bohemen (Sonja). Rifka is ook wel bekend van de serie De 12 van Oldenheim.

 

Judas terugkijken

Klinkt dit als een goede serie voor jou en wil je Judas terugkijken? Probeer NLZIET één maand voor €0,01 en kijk direct!

  • Kijk live, terug en vooruit naar de programma's van NPO, RTL en SBS
  • Gebruik de app voor mobiel, tablet, smart tv, Apple TV of Android TV en kijk op twee schermen tegelijk
  • Is NLZIET toch niets voor jou? Het abonnement is altijd online opzegbaar via je account
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken met NLZIET? Lees de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Naar welke zenders kan ik kijken bij NLZIET?
NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z, SBS9, TV 538, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids, NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra, NPO Nieuw, NPO Politiek, RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.