De Roelvinkjes: Effe Geen Cent Te Makken gemist?

De Roelvinkjes gemist?

De familie Roelvink is de laatste jaren uitgegroeid tot dé showbizzfamilie van Nederland. De familie Roelvink heeft al enige realityprogramma’s op hun naam staan waarbij Dries, Dave en Donny vaak de hoofdrol spelen. Zij zijn in 2018 weer terug op de buis met De Roelvinkjes: Effe Geen Cent Te Makken.

Wist je dat:

 • ‘Effe geen cent te makken’ het derde seizoen is met de familie Roelvink?
 • Het eerste seizoen van De Roelvinkjes in 2015 begon?
 • De familie Roelvink ook een aantal spin-offs hebben? ‘Dave het huis uit’, ‘Dave en Dien op Ibiza’ en ‘Dave en Donny op expeditie’.
 • Dave en Donny Roelvink allebei al eens meegedaan hebben aan Expeditie Robinson? Dave in 2016 en Donny in 2018.
 • De Roelvinkjes eerst te zijn waren bij RTL en nu bij SBS?
 • Dries drie kinderen heeft? Hij heeft een dochter bij een andere vrouw, maar zij is wat minder van de spotlights en treedt liever op de achtergrond.
 • De Roelvinkjes zich met ‘Effe geen cent te makken’ inzetten voor de stichting ‘Kinderen van de Voedselbank’?
 • Donny gezien wordt als het lievelingetje van de twee?
 • Dries al eerder een realitysoap had op AT5, genaamd ‘Ik ben Dries’?

De Roelvinkjes terugkijken

De Roelvinkjes gemist? De familie Roelvink is terug op televisie met ‘Effe geen cent te makken’. In ‘Effe geen cent te makken’ ervaart de showbizzfamilie hoe het is om in de bijstand te leven en moeten zij dus zien rond te komen van een laag inkomen. De familie verblijft een maand lang in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord in de Andromedastraat.

 

In deze nieuwe realityserie van SBS komt het gezin weer bijeen en vormen Dave en Donny samen met hun vader Dries Roelvink en hun (stief)moeder Honoria Roelvink het vaste team. Ze leven een maand lang in de bijstand om zich in te zetten voor de stichting ‘Kinderen van de Voedselbank’. Doordat de familie zich bevindt tussen gezinnen die in hetzelfde schuitje zitten komen zij in contact met deze buurtgenoten. De familie Roelvink hoort verhalen over hun leven en hun krappe bestaan in de wijk.

 

Eerdere realityseries

Het gezin is ook wel bekend van eerdere realityseries. De Roelvinkjes: Dave en Donny doen zaken en nu De Roelvinkjes: Effe Geen Cent Te Makken. In iedere serie speelt het viertallige gezin de hoofdrol en worden ze vrijwel continu gefilmd in hun dagelijks leven. Een belangrijk gegeven en een reden waarom de serie goed scoort is vanwege de (Amsterdamse) humor en de opvallende karaktereigenschappen van de vier gezinsleden.

 

Naast de realitysoaps hebben de twee broeders Roelvink aan enkele tv-programma’s meegedaan, zo hebben Dave en Donny allebei deelgenomen aan Expeditie Robinson en deed Donny ook mee aan Temptation Island VIPS. De familie blijkt een kijkcijferhit. Zo ook de eerste aflevering van De Roelvinkjes: Effe Geen Cent Te Makken. Heb je aflevering 1 of meerdere afleveringen gemist? Je kunt De Roelvinkjes altijd terugkijken bij NLZIET.

 

De Roelvinkjes: Dave en Donny doen zaken

In het seizoen van 2017 brengen Dave en Donny hun idee tot uiting om een bar te openen in het centrum van Amsterdam, ‘De Roelvinkjes: Dave en Donny doen zaken’. Het hele proces vanaf het opzetten van het bedrijf tot en met de opening en alle randzaken daaromheen worden vastgelegd in deze serie. We zien de dingen die fout gaan, de dingen die goed gaan en dat allemaal met een flinke dosis humor. Hun bar, genaamd Hermanos, is daadwerkelijk opgericht maar de broers verloren na het programma hun interesse in het bedrijf en de bar lijkt tegenwoordig dan ook niet meer te bestaan.

 

Hoe is de familie Roelvink bekend geworden?

Dries Roelvink is al een tijd bekend als volkszanger met nummers als “Alleen door jou” en “Ik kom eraan”. Tegenwoordig zijn het vooral de zoons die op de voorgrond treden. Dit gaat alleen niet altijd op een positieve manier. De familie kreeg enkele jaren geleden pas echt landelijke bekendheid toen zoon, Dave Roelvink, op een negatieve manier in het nieuws kwam. Hij zou betrokken zijn geweest bij een juwelenroof in een villa en daarbij was er van hem een seksfilmpje gelekt. In augustus 2018 kwam hij wederom slecht in het nieuws nadat hij dronken achter het stuur zat en daarbij veel te hard reed. Ook werkte hij niet mee tijdens de arrestatie. In ‘De Roelvinkjes: Effe Geen Cent Te Makken’ aflevering 2 komt hij terug op deze gebeurtenis en biedt hij zijn excuses aan.

Kijk nog meer reality bij NLZIET
Maakt geld gelukkig? Een rijk gezin wisselt voor een week tijd met een arm gezin op alle vlakken. Het huis, het budget en zelfs levens van elkaar worden voor één week verwisseld. Zijn de mensen met minder geld nou ook echt minder gelukkig? Hoe ervaren de rijke mensen het leven van een krap bestaan? Je komt erachter na het kijken van dit programma.
In Paleis voor een prikkie gaan de bekende interieurstylisten Frank en Rogier voor een budget van 250,- euro een woonkamer compleet opnieuw inrichten. Zij willen hiermee laten zien dat voor een budget van 250 euro van elk huis een paleis te maken is. Ze zetten zich hierbij in voor mensen die zelf niet zoveel te besteden hebben.
In de realityserie André Hazes: ‘Ik haal alles uit het leven’ wordt André gevolgd bij alles wat hij doet in het leven. We zien zijn drukke bestaan enerzijds als het onderhouden van zijn gezin en anderzijds als zijn vele optredens door het hele land. Hoe combineert hij deze twee verschillende werelden?
 • Kijk De Roelvinkjes waar en wanneer het jou uitkomt
 • Met NLZIET kijk je niet alleen afleveringen terug, je kunt ook live tv-kijken en sommige programma’s kijk je zelfs vooruit
 • Voor het kijken naar De Roelvinkjes en andere leuke programma’s heb je een abonnement nodig. Zo makkelijk als je het abonnement start, zo makkelijk stop je het ook weer. Probeer het eens voor €0,01
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Naar welke zenders kan ik kijken bij NLZIET?
NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z, SBS9, TV 538, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids, NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra, NPO Nieuw, NPO Politiek, RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 34 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.