De 5 smaken van Joël gemist? Terugkijken doe je met NLZIET!

De 5 smaken van Joël terugkijken? Kijk reclamevrij terug

Joël Broekaert neemt je mee op reis langs de 5 basissmaken, hij laat zien waar de smaak vandaan komt en waar deze voor wordt gebruikt. Heb je een aflevering van De vijf smaken van Joël gemist? Bij NLZIET kijk je alle afleveringen van De vijf smaken van Joël terug wanneer het jou uitkomt.

Wist je dat:

  • Wist je dat de 5 basissmaken zoet, zout, bitter, zuur en umami zijn?
  • Pas in 2002 officieel werd bewezen dat onze tong de smaak umami herkent. Umami staat voor ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’?
  • Joël Broekaert een culinair columnist voor Vrij Nederland en restaurantrecensent voor NRC is?
  • Joël elke aflevering naar een land afreist wat bekend staat om een smaak, hij onderzoekt de geschiedenis en de cultuur achter de smaak?

De 5 smaken van Joël gemist? Kijk terug bij NLZIET

Culinair journalist Joël Broekaert eet het liefst de hele dag. Hij schrijft erover en reist de wereld rond om alles te kunnen proeven. Hij is altijd bezig met smaak, maar vraagt zich af: Wat is smaak nou eigenlijk? En waarom kunnen we smaken onderscheiden en wat betekenen ze dan? Joël duikt in de wereld van de 5 basissmaken. Heb je De 5 smaken van Joël gemist? Vanaf nu mis je nooit meer een aflevering, want bij NLZIET kijk je gemakkelijk De 5 smaken van Joël live en terug, waar en wanneer je maar wilt!

 

Zoet, zout, bitter, zuur en umami

Smaak vertelt ons lichaam iets nuttigs over het eten, moeten we het nou wel of juist niet eten? Zo hebben we een natuurlijke voorkeur als het gaat om zoete producten, maar wat is daar nou de reden achter? Joël Broekaert zoekt het tot op de bodem uit door elke aflevering op zoek te gaan naar 1 van de 5 basissmaken. Je weet wel: zoet, zout, bitter, zuur en umami.

 

Joël neemt je in zijn programma De 5 smaken van Joël mee op ontdekkingsreis door de wereld van smaak en de bijbehorende cultuur. Dat moet je zien!

 

Terug van weggeweest was Peking Express in 2017 eindelijk weer te zien op de Nederlandse televisie. Na een stop van negen jaar kon er weer gekeken worden naar deze avontuurlijke race. In het spel gaan zes duo’s de strijd met elkaar aan en proberen zij als duo eerste aan te komen op de afgesproken plek.
Ik Vertrek gaat over gezinnen die naar het buitenland verhuizen. Vaak dromen zij al lange tijd over deze grote stap. Het programma volgt de gezinnen bij hun verhuizing naar het buitenland, vaak nemen ze een camping, hotel of restaurant over.
Floortje Dessing neemt je elke week mee naar mensen die op de meest afgelegen en exotische plekken wonen. In de afleveringen wordt diep ingezoomd op de meest bijzondere verhalen.
  • De meest culinaire Nederlandse programma’s zoals De 5 smaken van Joël reclamevrij terugkijken.
  • Bepaal zelf waar en wanneer jij kijkt met de apps van NLZIET.
  • Kijk op twee schermen tegelijk de programma’s van NPO Plus, RTL XL en KIJK binnen één abonnement.
Meer over NLZIET

Wil je meer weten over NLZIET? Lees onze Veelgestelde Vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 16 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.
Naar welke zenders kan ik live kijken bij NLZIET?
NPO1, 2, 3, RTL4, 5, 7, 8, Z, SBS6, Disney XD/Veronica, Net5, SBS9, TV 538, RTL Crime, RTL lounge en RTL Telekids.
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is het voordeel van replay tv, ik kon immers al terugkijken bij NLZIET?
Door de toevoeging van replay tv is het programma aanbod tot 7 dagen terug flink uitgebreid. Nu zijn ook veel buitenlandse series en films met replay tv tot een week na uitzending terug te kijken. De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame.