Chateau Meiland gemist?

Chateau Meiland terugkijken bij NLZIET

Dit hilarische SBS6-programma is terug op de buis met een tweede seizoen! Krijg je ook geen genoeg van Chateau Meiland? Martien, Erica, Maxime, Caroline en kleine Claire zijn wekelijks te volgen op televisie. Heb je Chateau Meiland gemist? Probeer NLZIET de eerste maand voor €0,01 en kijk alle afleveringen lekker terug.

Wist je dat:

  • De Meilandjes zijn genomineerd voor een Gouden Televisier Ring?
  • De kijkcijfers vanaf aflevering 5 echt door het dak gingen?
  • De uitspraken van Martien echt fenomeen zijn geworden, zoals: “Wat een gezeik!” en “Doe niet zo vervelend!”
  • Het programma is verkocht aan de Belgische televisie? Daar is het te zien vanaf juli 2019.
  • Martien een oproep heeft gedaan op de radio om niet zomaar langs te komen zonder boeking? Het kasteel is helemaal volgeboekt en heeft geen plaats voor toevallige voorbijgangers.

Hoe het allemaal begon

Het kan zijn dat je Martien al eens eerder voorbij hebt zien komen. De familie is namelijk in 2017 te zien geweest op de Nederlandse televisie. Al eerder gingen zij het avontuur aan in Frankrijk voor het programma Ik Vertrek. Door heimwee is de familie weer terug gegaan naar Nederland, maar zij konden de Franse droom niet uit hun hoofd zetten. Ruim tien jaar na deze eerste poging, zijn de Meilandjes klaar voor een nieuwe uitdaging en zijn zij wekelijks te zien in het nieuwe programma Chateau Meiland.

 

“Wat een gezeik!”

De familie Meiland koopt een vervallen kasteel uit 1870 en wil dit omtoveren tot een chambre d’hôtes (bed en breakfast). Dit gaat niet zonder slag of stoot. De kijkers van Chateau Meiland smullen van alle klusproblemen waar de familie tegenaan loopt. Tijdens het klussen heeft de familie nogal eens pech, zoals vertraging met de oplevering, slecht weer, lekkages, gekibbel met elkaar of gedoe met hun agressieve hond Bommel. Al deze avonturen in en rondom Chateau Meiland terugkijken? Met NLZIET kijk je alle afleveringen gemakkelijk terug.

 

Familie Meiland

Wie midden in het programma komt vallen, zal best zijn bedenkingen hebben over de familiesamenstelling van de Meilandjes. Hoe zit het nu precies? Martien Meiland en Erica Renkema zijn meerdere keren getrouwd en gescheiden. In aflevering 1 is te zien dat de twee elkaar weer het ja-woord geven. Zij hebben twee kinderen: Montana en Maxime. Maxime en haar dochter Claire gaan mee naar Frankrijk en Montana blijft in Nederland. Dan is er ook nog huisvriendin Caroline, ook zij pakt haar biezen en vertrekt naar Frankrijk. Al met al een erg kleurrijk en hartelijk gezelschap!

 

Chateau Meiland locatie

Zo fan van het programma dat je de familie in levende lijve wilt ontmoeten? Het kasteel staat in het Franse dorp Beynac en is intussen geopend als Bed & Breakfast. Echter heeft de familie bekend gemaakt al helemaal volgeboekt te zijn in 2019 en 2020. Mocht je naar de Chateaul Meiland locatie willen, dan moet je dus nog even geduld hebben….

 

Rechtszaak

Tijdens het eerste seizoen was te zien dat de familie niet bij iedereen geliefd was. Zo is er zelfs een rechtszaak tegen hen aangespannen. De voormalige eigenaar wilde niet dat de familie het kasteel zijn achternaam Mariaux droeg en vroeg hen via de rechter om de naam van het kasteel te veranderen. Het kasteel heet nu Chateau Marillaux, wat je hetzelfde uitspreekt, maar anders schrijft. Niet gek bedacht, toch?

 

Chateau Meiland Seizoen 2

In het tweede seizoen gaat de familie verder met de verbouwing. De tuin en de bijgebouwen zijn nu aan de beurt om onder handen genomen te worden. Intussen zit het kasteel volgeboekt en blijven de gasten komen. Wist je dat Martien zelfs moet spreken tijdens het eerste huwelijk op Chateau Marillaux? Ook seizoen 2 belooft weer een kijkcijferkanon te worden!

 

Kijk Chateau Meiland terug wanneer het jou uitkomt

Ben je benieuwd naar seizoen 2 of heb je een aflevering van Chateau Meiland gemist? Start nu je abonnement bij NLZIET en kijk direct! Met een NLZIET-abonnement kun je Chateau Meiland terugkijken waar en wanneer jij wilt. Download de NLZIET-app en kijk overal in Nederland en in de EU naar de programma’s van de Nederlandse televisie. Je kijkt live, terug en vooruit naar de programma’s van NPO, RTL en SBS. Ben je benieuwd naar NLZIET of wil je gewoon heel graag Chateau Meiland terugkijken? Probeer NLZIET de eerste maand voor €0,01.

  • Kijk Chateau Meiland waar en wanneer het jou uitkomt
  • De programma's van NPO, RTL en SBS van in één app
  • Is NLZIET iets voor jou? Probeer de eerste maand voor €0,01
Meer weten over NLZIET?

Wil je meer weten over online tv-kijken bij NLZIET? Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wat is online tv-kijken?
Bij NLZIET kun je tv-kijken via internet, je hebt geen televisieabonnement meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bij NLZIET kun je zelf bepalen waar en wanneer je naar televisieprogramma's kijkt. Je kunt terug, vooruit en live tv-kijken. Met de toevoeging van live en replay tv bieden we NLZIET abonnees nog meer vrijheid om te kijken naar alle mooie programma’s van de Nederlandse omroepen.
Naar welke zenders kan ik kijken bij NLZIET?
NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z, SBS9, TV 538, RTL Crime, RTL Lounge en RTL Telekids, NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra, NPO Nieuw en NPO Politiek.
Hoe kan ik live uitzendingen vanaf het begin kijken?
Is je favoriete programma al begonnen, maar ben je net te laat? Geen probleem. Met NLZIET kun je gebruik maken van de "begin gemist"-functie. Je hoeft echt niets meer te missen van de Nederlandse tv!
Wat is replay tv?
Met replay tv kijk je programma’s terug via de ingebouwde tv-gids. NLZIET heeft alle kanalen een week lang opgenomen en hiermee kun je tot 7 dagen terugkijken door terug te scrollen in de tijd en een programma te kiezen. Ook kun je live programma’s starten vanaf het begin. Omdat we de live stream hebben opgenomen, bevat replay tv reclame.
Wat is er nieuw aan NLZIET met live en replay tv?
We hebben ons aanbod uitgebreid. Je kon al on demand vooruit- en terugkijken bij NLZIET, maar nu kun je ook live tv-kijken naar 21 zenders van de grote Nederlandse omroepen. Daarnaast kun je met replay tv ook tijdens een programma-uitzending vanaf het begin kijken. Live en replay streams bevatten reclame.