Nederlands Film Festival films kijken bij NLZIET

Het is de week van het Nederlands Film Festival! Elk jaar wordt er tijdens dit festival de Gouden Kalf uitgereikt, de grote prijs van de Nederlandse film. Sinds 1981 wordt deze award uitgereikt en er zijn onderhand al een heleboel winnaars. Bij NLZIET zijn een hoop van deze films, televisiedrama’s en documentaires te zien! Wij hebben een aantal van deze voor je op een rijtje gezet. Alvast NLZIET uitproberen? Probeer nu 1 maand gratis.


Dirty God

Dirty God vertelt het verhaal van Jade, een alleenstaande moeder in een arbeidswijk van Londen. Na een tragisch ongeval, waarbij ze zowel mentaal als fysiek veel littekens bij op heeft gelopen, moet zij haar leven weer op zien te pakken. De film toont het verhaal van een sterk moederschap, veel moed en zelfacceptatie.


Bankier van het verzet

Een film die het waargebeurde verhaal van een van de grootste verzetshelden in de Tweede Wereldoorlog vertelt. De bankiers Walraven en Gijs van Hall beginnen een illegale bank om het verzet tegen de Duitsers te kunnen financieren. Elke dag neemt deze actie risico’s met zich mee, maar de broers blijven doorgaan.


Alles is Liefde

Liefde is net als Sinterklaas, je moet erin geloven, anders wordt het helemaal niks. In Alles is Liefde volg je de liefdeslijnen van een aantal koppels. De een nog gecompliceerder dan de ander. Wanneer 5 december nadert lijken alle liefdeslijnen bij elkaar te komen dankzij een mysterieuze Sinterklaas.
Instinct

Instinct is dit jaar genomineerd voor een Gouden Kalf. In de film volg je het verhaal van een psychologe die in een tbs-kliniek in een onmogelijke situatie belandt. Ze wordt namelijk verliefd op een van de patiënten, de gevaarlijke serieverkrachter Idris. Het lijkt alsof Idris klaar is om terug te keren naar de maatschappij, maar is dat wel zo?


Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Hendrik Groen woont in een verzorgingstehuis in Amsterdam. Alles in dit tehuis gaat met de regelmaat van de klok en er is weinig vrijheid. Samen met zijn vriend smeedt hij plannen om met een groep medebewoners leuke dingen te gaan doen en de stad in te trekken, tot ongenoegen van de directie en het personeel.Zeven Kleine Criminelen

De twaalfjarige Raffie is ten einde raad. Zijn oma, broertje en hij dreigen uit huis gezet te worden en hebben amper geld. Hij moet een plan bedenken om aan geld te kunnen komen. Hij en zijn vrienden besluiten om een zwaarbeveiligde bank te overvallen, wat nog niemand eerder is gelukt. Zal het hen wel lukken?


Ne me quitte pas

De film Ne me quitte pas vertelt het verhaal over een bijzondere vriendschap tussen de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel. Ze vinden elkaar in de eenzame bossen van Wallonië, waar het guur, kaal en grauw is. Precies zoals de mannen zich van binnen voelen. Deze vrienden hebben elkaar gevonden in hun eenzaamheid, verdriet en drank overgoten nachten.


Those who feel burning

Deze documentaire legt een ernstig maatschappelijk probleem vast. Een groep vluchtelingen probeert per boot Europa binnen te komen. Op zee steekt er een storm op en de hel breekt los als er een oude man overboord slaat. De documentaire toont de visie van deze man in een donkere en hallucinerende dimensie. Hij ervaart de alledaagse werkelijkheid van aangespoelde vluchtelingen aan de grens van Europa.


De kinderen van Juf Kiet

De film De kinderen van Juf Kiet gaat over Petra en Peter Lataster. We volgen vier kinderen in de klas van juf Kiet. Deze kinderen zijn nog maar pas in Nederland en alles is nog nieuw voor ze. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van de kinderen verteld. Je ziet al hun geworstel met elkaar en met de nieuwe taal, ruzies en vriendschappen die ontstaan. De liefdevolle, maar enigszins strenge juf Kiet werkt helend voor deze kinderen en langzaamaan winnen ze zelfvertrouwen.


Films en series kijken bij NLZIET

Al deze films en series zijn nu te kijken bij NLZIET. Zo kun je tijdens de week van het Nederlands Film Festival lekker genieten! Probeer NLZIET de eerste maand gratis en kijk al jouw favoriete programma’s. Kijk gemakkelijk al je favorieten terug via je tv, smartphone, tablet of laptop.